Bygg ett litet nätverk av familj och avlägsna kusiner att samarbeta med.

Diskutera ditt intresse för släktforskning med din familj och bygg ett litet nätverk av medarbetare inom din utökade familj. Detta kommer också att hjälpa dig att klara alla svåra delar som du stöter på eftersom de oundvikliga motgångarna inte kommer att verka så allvarliga om du kan diskutera dem med andra. Och vem vet, ett samarbete med många individer kan eventuellt lösa en del av de problem du har stött på.

Börja knyta kontakter utanför din direkta familj, med dina ”kusiner” till mer avlägsna släktingar, men var redo för en och annan dispyt eftersom information baserad på källor av låg kvalitet kan leda till andra slutsatser än dina. I vissa fall kan det vara bättre att backa från dina slutsatser (även om du kanske har rätt) istället för att alienera en forskarkollega.

Och slutligen, ignorera nejsägarna eftersom de aldrig kommer att ha något intresse av att undersöka din familjs historia eller sin egen för den delen (det är deras förlust inte din) men kom ihåg att de fortfarande kan vara bra informationskällor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.