Att digitalisera, märka och återställa gamla fotografier (med gratisprogram eller gratis onlinetjänster) och kopiera dokument är ett viktigt steg att ta. Återigen, det blir lättare att märka upp fotografierna om du kan fråga någon som känner personerna på fotografierna så ställ frågorna innan det är för sent. Att bevara originalfoton och dokument är också ett problem som du kan dela med dina släktingar och vänner.

  • Hitta familjens skatter.
  • Gör kopior av släktingars bilder.
  • Säkerhetskopiera dina datorfiler.
  • Bevara gamla foton noggrant.
  • Gör din egen digitala restaurering.
  • Lagra kopior på flera ställen.

Att lagra resultat på flera ställen i händelse av en katastrof är också en bra idé eftersom oväntade saker händer och detta inkluderar säkerhetskopiering av dina datorfiler. Bättre att vara onödigt säkerhetsmedveten än att ånga det efteråt.

För de med mest livserfarenhet som är ”nya inom släktforskningen” kan uppgiften att bevara dina familjedokument och foton vara ett större jobb så du känner kanske att du vill ta itu med det själv. Lösningen är att helt enkelt att fråga om det finns någon i din familj från en yngre generation som skulle vara intresserad av att hjälpa dig genom att spara all information och foton i datorn.

Denna interaktion kan potentiellt väcka ett intresse hos dina medhjälpare och de kanske vill följa några av de spår som inte du har något större intresse av. Gör det till en situation där familjen kommer ut som vinnare i slutändan. Med tiden kan du fråga dina medhjälpare om de vill bli befordrade till ”partners” så att ni kan fortsätta forskningen och äventyret tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.