Skapa en webbsida eller blogg

Fortsätt berättandet genom att starta en webbsida eller blogg och dela din information runt om i världen.

Skapa en webbsida eller blogg så att familjemedlemmar kan komma åt den för att se dina framsteg. Be andra att bidra med fler foton och dokument samt hjälp om de är villiga att göra det. En enkel blogg som beskriver dina genealogiska intressen och släkthistoriska erfarenheter kan också hjälpa andra och kräver inga speciella webbkunskaper.

Att dela med sig av din kunskap på en webbplats eller blogg är inte bara användbart för andra utan kan också vara givande för dig själv när andra börjar dela sin kunskap med dig.

Skapa hemsida eller blogg

När du samarbetar med andra, var noga med att ge beröm där beröm är påkallat. Lämna inte intrycket att detta är MIN hemsida. Du skapade den för familjen så dela den entusiastiskt med andra.

Lägg till sökord för din webbplats om du vill att allmänheten ska kunna se sidorna eller om du bara vill ”behålla den i familjen” genom att bara ge webbadressen till familjemedlemmar. Hur som helst, en webbplats är en allmän egendom så var försiktig med vad som publiceras på dessa sidor och kom ihåg att du bör ha tillstånd att lägga upp bilder eller dokument relaterade till levande individer.

Om du föredrar kan du skapa en webbplats med en begränsad åtkomst bara för din familj. Detta kan ta bort en del av oron från familjemedlemmar som inte vill att deras information lämnas öppet för allmänheten. För att vara säker måste du fortfarande noggrant övervaka aktiviteterna för de personer du ger lösenordet till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *