Prova ett litet projekt först för att bygga upp lite självförtroende.

Det är nu dags att du måste tolka den data du samlat in för att få berättelsen rätt. Oavsett hur bra dina källor är så bör du fortfarande vara medveten om några nybörjarmisstag som kan göras. När du är säker på dina fakta kan du börja berätta. Välj en enda person (din favoritperson) och berätta en historia om den personens liv. Du behöver inte skriva en biografi, kom bara ihåg att det här handlar om berättande.

Följande är några förslag

Använd berättande för att intressera andra. Börja med ”Det var en gång” och berätta var de föddes, hur det var för dem att växa upp, hur de träffade sin make, hur deras familj började växa och hur de tillbringade sina gyllene år. Om ditt ämne ställer frågan: ”Gör du en bok av mig?”, så kan ditt svar vara: ”Ja, en dag”. Förhoppningsvis kan du avsluta din berättelse med ”sen levde de lyckliga i alla sina dagar”.

Ge lite bakgrund om var de är födda och uppvuxna, särskilt om det var i ett främmande land och den typen av information som kan vara ny för de som läser din berättelse. Kom också ihåg att att övervinna svårigheter i livet kan bli en viktig del av din berättelse.

Bygg ett släktträd för din förfader och inkludera det som en del av din berättelse. Om du använder ett härkomstdiagram var mer försiktig med informationen du inkluderar om levande människor.

Lägg till en ”Tack-sida när du använder gratisfotografier tagna från Internet. Det här är också ett bra ställe att erkänna hjälpen från andra (för deras tid, resurser som foton och dokument och eventuell ekonomisk hjälp) som hjälpte dig att uppnå detta mål.

Skriv ett sista kapitel som heter ”Forskningssammanfattning: Kronologi” som beskriver dina egna äventyr som var involverade i upptäckten av informationen som du baserade din berättelse på. Det kan vara användbart för andra om de är intresserade av släktforskning och kan också fungera som ett användbart sätt att registrera din källinformation.

Och slutligen, tillägna berättelsen till alla nära och kära som har gått före oss genom att antingen skapa ett collage eller en porträttsida.

Sen bör du ha en historia värd att berätta och dela med andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.